دستگیری امام کاظم (ع) به دستور هارون (179ق) - دستگیری امام کاظم (علیه السلام) (179ق)

دستگیری امام کاظم (ع) به دستور هارون (179ق)

تاریخ وقوع: دستگیری امام کاظم (علیه السلام) (179ق)
دستگیری امام کاظم (ع) به دستور هارون  (179ق)هارون یکی از خلفای ستمگر عباسی هم ‏دوره با امام موسی ابن جعفر (علیه‏ السلام) از بیم محبوبیت و نفوذ امام، کسانی را در مدینه بر حضرت گماشته بود تا از آن‏چه در گوشه و کنار خانه امام (علیه‏ السلام) می‌گذرد، وی را آگاه کنند. او از محبوبیت بسیار و معنویت نافذ امام (علیه‏ السلام) سخت بیمناک بود. نفوذ معنوی امام موسی (علیه‏ السلام) در دستگاه حاکم به‏ حدی بود که کسانی مانند علی بن یقطین صدراعظم (وزیر) دولت عباسی، از دوستداران حضرت موسی بن جعفر (علیه‏ السلام) بودند و به دستورات حضرت عمل می‌کردند. سرانجام بدگوئی‏هائی که اطرافیان از امام کاظم (علیه‏ السلام) کردند در وجود هارون کارگر افتاد. وی در سفری نیز که در سال ۱۷۹ق به حج رفت، بیش از پیش به عظمت معنوی امام (علیه‏ السلام) و احترام خاصی که مردم برای امام موسی الکاظم (علیه‏ السلام) قائل بودند، پی برد. هارون سخت از این جهت، نگران شد. وقتی به مدینه آمد و قبر منور پیامبر اکرم صلی‏الله علیه و آله و سلم را زیارت کرد، تصمیم بر جلب و دستگیری امام (علیه‏ السلام) یعنی فرزند پیامبر صلی‏الله علیه و آله و سلم گرفت. وقتی قرار شد آن حضرت را از مدینه به بصره آورند، دستور داد چند کجاوه به کجاوه امام (علیه‏ السلام) ببندند و بعضی را نابهنگام و از راه‏های دیگر ببرند، تا مردم ندانند که امام (علیه‏ السلام) را به کجا و با کدام کسان بردند، تا یأس بر مردمان چیره شود و به نبودن رهبر حقیقی خویش خو گیرند و سر به شورش و بلوا برندارند و از تبعیدگاه امام (علیه‏ السلام) بی‌خبر بمانند. و این ‏همه بازگوکننده بیم و هراس دستگاه بود. هارون، امام موسی کاظم (علیه‏ السلام) را - با چنین احتیاط‌ها و مراقبت‏هایی - از مدینه تبعید کرد و چندین سال امام (علیه‏ السلام) از این زندان به آن زندان انتقال می‌یافت. شگفت آن‏که، هارون با توجه به شخصیت والای موسی بن جعفر (علیه‏ السلام) پس از درگذشت و شهادت امام علیه‏السلام نیز اصرار داشت تا مردم این خلاف حقیقت را بپذیرند که حضرت موسی بن جعفر (علیه‏ السلام) مسموم نشده بلکه به مرگ طبیعی از دنیا رفته است.
منبع
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس