در اين روز در سال دهم هجرت در حجه الوداع پيامبر (صلى الله عليه و آله ) به عایشه سرى را بيان فرمود و به او تذكر داد كه اگر اين سر را به كساى بازگو كنى ، لعنت خدا و ملائكه و تمامى مردم بر تو باد.
عایشه بلافاصله آن سر را به حفصه گفت . و هر کدام
ان سر را به پدارنشان بازگو کردند. و ابوبکر هم عمر را در جریان قرار داد. كار به جايى رسيد كه آن چهار زن و مرد تصميم گرفتند پيامبر (صلى الله عليه و آله ) را مسموم كنند. (1)
جبرئيل پيامبر (صلى الله عليه و آله ) را باخبر كرد و آن حضرت آنها را از توطئه و افشاء سر خبر داد. سپس حفصه را طلاق دادند، ولى بعدا به اصرار بعضى رجوع فرمودند و آيات سوره تحريم نازل شد
اين دو زن چه كرده بودند كه خداوند در سوره تحريم (آیه 10) آنها را به زن نوح و لوط (عليهم السلام ) تشبيه نموده است ؟!
در آخر آيه 4 اين سوره آمده است : اگر شما دو زن ياور هم شويد براى قتل آن حضرت ، خداوند و جبرئيل و صالح المؤ منين يعنى امير المؤ منين (عليه السلام ) و ملائكه ياور پيامبر (صلى الله عليه و آله ) هستند (2)
((تظاهرا)) در آيه شريفه خطاب به عايشه و حفصه است ، و معنايش اين است كه آنان تعاون بر اذيت پيامبر (صلى الله عليه و آله ) نموده سر آن حضرت را فاش كردند و زنان آن حضرت را اذيت نمودندعمر مى گويد: مراد از اين دو زن كه در اذيت پيامبر (صلى الله عليه و آله ) هم پيامبر (صلى الله عليه و آله ) هم پيمان بودند عايشه و حفصه است (3)
1- ارشاد القلوب ج2 ص330، بحارالانوار ج28 ص97 و...
2- الغدیر ج1 ص394، غایة المرام ج4 ص83 و...
3- بحارالانوار ج22 ص232، صحیح بخاری ج6 ص69، صحیح مسلم ج4 ص189، مسند احمد ج1 ص48، مسند ابن راهویه ج4 ص21، کنزالعمال ج2 ص533، و...
منبع: تقویم شیعه