فلسفه وجودی قلم و نگاشتن - روز قلم

فلسفه وجودی قلم و نگاشتن

تاریخ وقوع: روز قلم
فلسفه وجودی قلم و نگاشتن، برقرای ارتباط میان مکتب­‌ها، آموختن تجربه‌­ها و تعالی اندیشه­‌هاست. تأثیر قلم، ماندگارتر، تأثیرگذارتر و عمیق­‌تر از هر ابزار دیگری برای پیام بری و پیام آوری است.
قلم، سرچشمه تمدن‏‌های بشری و منشأ پیشرفت و تکامل علوم، و بیداری اندیشه‌­ها و افکار و شکل گرفتن مذاهب، و منشأ هدایت و آگاهی بشر بوده است، قلم، حافظ علوم و معارف، پاسدار افکار اندیشمندان، حلقه اتصال فکری علما، و پل ارتباطی گذشته و آینده است، و حتی ارتباط آسمان و زمین نیز از طریق لوح و قلم حاصل شده است. 
قلم، ابزاری است که انسان‏‌های جدا از هم از نظر زمان و مکان را پیوند می ‏دهد؛ به طوری که گویی همه متفکران اعصار گذشته را، که در تمام نقاط زمین به سر می ‏برند، در یک کتابخانه عظیم، جمع می‌‏بینیم. بدون تردید پیشرفت‏‌ها، امتیازها و مزایای علمی، دینی، ادبی و فکری که جوامع پیشرفته کنونی از آن برخوردارند، مرهون کوشش و نگارش نویسندگان دیروز است و چشم‏ اندازهای امیدبخشی که در آیینه تصورات بشرِ فردا نقش می‌‏­بندد، به تلاش نویسندگان بشردوست امروز وابسته می‌‏­باشد.
به قول ادیبی فرزانه: نویسندگان توانا و متعهد گذشته، به منزله شهریاران مقتدری هستند که هم چنان از میان مقابر خویش بر ما سلطنت و حکمروایی دارند؛ زیرا قدرت قلمِ متکی بر حق و عدالت، از هر اسلحه‌­ای قوی‌‏تر و برنده­‏‌تر است. اصحاب قلم و نوشتن، می‌­توانند نسل­‌هایی را در سراشیبی­‌های انحراف به سقوط بکشانند یا تعالی ملت­‌هایی را رقم بزنند. کلام و نوشته، رابط نویسنده و خواننده است. پس می­تواند عامل همدلی گردد.
نویسندگان متعهد و بشردوست که رسالت خود را در قبال اجتماع انسانی و فرهنگ متعالی آن شناخته‌­اند، با بهره‌­مندیِ هنرمندانه از زبان نوشتن، خواست­‌ها و آرمان­‌های انسان‌­ها را بیان می‌­کنند و با موشکافی قلم، رازگشایی‌­ها می­‌نمایند و ضمن روشنگری راه فضیلت و کمال، تاریکی­‌های نادانی را از فضای زندگی آنان می‌­زدایند و سختی‌­ها و تلخی­‌های حیات را با زلال اندیشه‌­های حکیمانه و خیرخواهانه خود گوارا می‌­سازند. درخت قلم اگر در تعهد و تدین ریشه داشته باشد، میوه‌­اش شیرین و ماندگار است. ارزش هر قلم به پیام آن است و عظمت نوشته به محتوایش و ماندگاری آثار به ریشه داشتن در حق و صدق استکاش پای قلم، قلم می شد، قلم نمی شد. بیچاره آواره در به درِ دست به دست. دستِ هر کس و ناکس دست به دست می شود. یکی مجبورش می کند بنویسد: «هلوکاست بوده!» دومی می پرسد: «خدا وکیلی بوده؟» و او راستش را می گوید: «بوده، ولی افسانه بوده.» اوّلی تهدیدش می کند که «اگر باز هم از این حرف ها بزند، پایش را قلم خواهد کرد» و او مجبور می شود قانون فرمایشیِ صهیونیست ها را برای تحقیر مردم اروپا و امریکا بنویسد که «انکار هلوکاست، جرم است. هر کس راستش را بگوید که دروغ بوده و شاخدار بوده و افسانک بوده، مجازات می شود و پایش قلم می شود، حتی اگر صاحب قلم یا خود قلم باشد».
منبع
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس