هشتم ذی الحجه، روز ترويه است و علت نامگذاري اين روز بدان جهت است كه در مني و عرفات آب وجود ندارد و حاجياني كه قصد وقوف در مني و عرفات را دارند، بايد از مكه معظمه براي خويش آب تهيه كرده و به همراه خود ببرند و چنين حالتي را "ترويه" مينامند.
اين روز، از روزهاي مهم ذي الحجه است و براساس روايتي از امام جعفرصادق علیهالسلام، روزه گرفتن در آن كفاره شصت سال آدمي است.[۱] در اين روز حاجيان خانه خدا، مراسم حج تمتع و حج اكبر را آغاز ميكنند. اعمال حج عبارتند از:
شايان ذكر است كه علاوه بر واجبات حج كه اختصاراً بيان گرديد، مستحبات و ادعيه فراواني نيز وارد شدهاند كه به خاطر رعايت اختصار، از ذكر آنها صرفنظر كرديم. همچنين مسايل فرعي فقهي فراواني درباره حج تمتع وجود دارد و برخي از اعمال اعم از واجب و مستحب ميان زن و مرد حجگذار تفاوتهايي است كه تمامي آنها در مناسك حج فقهاي عظام به طور تفصيلي بيان شده است.
طالبين را براي فرعيات فقهي و احكام شرعي حج، به رسالههاي عمليه و مناسك حج مراجع تقليد شيعيان و براي ادعيه و مناجات ايام حج، به كتاب "الاقبال" سيد بن طاووس، "المراقبات" ميرزا جواد ملكي تبريزي و ديگر كتب ادعيه ارجاع ميدهيم. «اللهم ارزقنا حجّ بيتك الحرام، في عامي هذا و كلّ عام ما ابقيتني...».
1- الاقبال بالاعمال الحسنة سيد بن طاووس، ج 2، ص 49.
منبع: پایگاه دانشنامه اسلامی