مطالبی مختصر و مفید - تبعید امام خمینی قدس سره (1343 ش)

مطالبی مختصر و مفید

تاریخ وقوع: تبعید امام خمینی قدس سره (1343 ش)
کابینه  اسدالله اعلم در سیزدهم مهر سال 1342، به دستور شاه، پیشنهاد آمریکا مبنی بر اعطای مصونیت قضایی به اتباع آمریکایی را به صورت لایحهٔ قانونی در هیأت دولت تصویب کرد. بعد از تصویب این لایحه، وزارت خارجه مراتب خوشوقتی و رضایتمندی رژیم را از این تصویب به اطلاع سفارت آمریکا رساند و لایحه در سال 1343، به تصویب مجلسین شورای ملی و سنا رسانده شد وتصویب این لایحه در مطبوعات افشاء و اعلام نشد. چندی بعد نشریهٔ داخلی مجلس حاوی متن کامل سخنرانی ها و گفتگوهای نمایندگان و رئیس دولت در این زمینه به دست امام رحمةالله رسید و او را به خروش و فریاد واداشت و تصمیم گرفت حقایق را به مردم گفته و آنها را از فاجعهٔ بزرگی که به دست رژیم بوقوع پیوسته بود باخبر کند.
امام رحمة الله ابتدا پیک هایی را برای آگاه ساختن علما و روحانیون به شهرهای دور و نزدیک روانه کردند و خود نیز با علمای طراز اوّل حوزهٔ قم مذاکره و پیامدهای این توطئه شوم را برملا کردند.
امام قدس سره در 4 آبان 1343، در مراسمی که به مناسبت میلاد حضرت زهرا سلام الله علیها در منزلشان در قم برگزار شده بود، با ایراد نطق تاریخی خویش که با «انا لله و انا الیه راجعون» آغاز گردید، رژیم را رسوا کردند و مفاسد کاپیتولاسیون و جنایت رژیم را در این باره به صورت ساده و پرشور روشن کردند.
رژیم در طول یکی دوسالی که امام خمینی قیام کرده بود، همهٔ شیوه ها را برای آرام کردن ایشان به کار برد، امّا هیچکدام کارساز نبود. فریبکاری و وارونه جلوه دادن حقایق، بازداشت و زندان، تهمت، دروغ پردازی، جوسازیهای کاذب، تهدید و تطمیع، وحشیگری و کشتار، اختلاف افکنی و ...، در برابر روح بزرگ امام قدس سره بی اثر شده بود، حتی طرح اعدام نیز مشکل را صدبرابر می کرد و طوفان آن بنیان رژیم را از بیخ بر می کند.
تنها یک راه باقی مانده بود و ان تبعید امام رحمة الله بود که به گمان رژیم با این تبعید مانع از سر برداشته می شد. در شب 13 آبان 1343، صدها کماندو و چترباز مسلح به همراه مزدوران ساواک به سرپرستس سرهنگ مولوی(رئیس ساواک تهران) بیت امام را در قم محاصره کرده از بام و از دیوار وارد منزل شده و پس از ضرب و شتم خادمین منزل، امام رحمة الله را دستگیر و به تهران انتقال دادند.
هنوز آفتاب روز 13 آبان سر از افق بیرون نیاورده بود که رهبر بزرگ نهضت  با یک هواپیمای نظامی از فرودگاه مهرآباد تهران به ترکیه تبعید گردیدند.
دستگیری و تبعید اما رحمة الله با واکنش شدید اقشار مردم مواجه شد. شهرهای قم، مشهد و تهران به حالت تعطیل درآمدند. در بسیاری از شهرها تظاهرات به راه افتاد. حوزه های علمیه و  نمازهای جماعات مساجد تعطیل شد. توفان خشم مردم رژیم را وادار به دستگیری فرزند برومند امام شهید حاج آقا مصطفی و تعداد زیادی از علما و وعاظ و سخنرانان در سراسر کشور کرد. حاج آقا مصطفی نیز به ترکیه تبعید شدند، اما نهال خشم مردم مسلمان ایران سرانجام در ضمیر فدائی ولایت و سرباز ملت، شهید محمد بخارایی به بار نشست و در روز اوّل بهمن ماه سال 1343، در مقابل مجلس شورای ملی با گلولهٔ آتشین به زندگی ننگین حسنعلی منصور، نخست وزیری که لایحهٔ کاپیتولاسیون را به مجلس برده و از تصویب گذرانده بود، خاتمه داد و نهضت وارد دوران جدید مبارزهٔ علنی با رژیم گردید.
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پورتال انهار میباشد.

این وب سای بخشی از پورتال اینترنتی انهار میباشد. جهت استفاده از سایر امکانات این پورتال میتوانید از لینک های زیر استفاده نمائید:
انهار بانک احادیث انهار توضیح المسائل مراجع استفتائات مراجع رساله آموزشی مراجع درباره انهار زندگینامه تالیفات عربی تالیفات فارسی گالری تصاویر تماس با ما نماز بعثت محرم اعتکاف مولود کعبه ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام امام حسن علیه السلام حضرت علی اکبر علیه السلام میلاد امام حسین علیه السلام میلاد حضرت مهدی علیه السلام حضرت ابالفضل العباس علیه السلام ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها پاسخ به احکام شرعی مشاوره از طریق اینترنت استخاره از طریق اینترنت تماس با ما قرآن (متن، ترجمه،فضیلت، تلاوت) مفاتیح الجنان کتابخانه الکترونیکی گنجینه صوتی پیوندها طراحی سایت هاستینگ ایران، ویندوز و لینوکس