مرگ «راضی بالله بن مقتدر» بعلت استسقاء (329 ق)
تاریخ وقوع:
10 ربیع الاول
در اين روز، سنه 329، (راضى بالله بن مقتدر) بعلت استسقاء وفات نمود ودر (رصافه) بخالك رفت . نام مادرش (ظلوم) بوده و او خليفه بيستم بنى عباس و مردى اديب و شاعر و ظريف و سخى و جواد و عارف به ايام ناس بوده و از محاسن كارهاى او رد (فدك) است به ورثه حضرت فاطمه عليها السلام و تا زمان او، نه (9) دفعه (فدك) غصب شده و رد شده ، چنانچه (آية الله علامه) رفع الله مقامه در (نهج الحق ) فرموده كه (ابوهلال عسكرى) در كتاب (اخبارالاوائل) گفته كه اول كسيكه (فدك) را به ورثه حضرت فاطمه (علیهالسلام) رد كرد، (عمربن عبدالعزيز) بود بعد از آنكه (معاويه) او را خالصه كرده بود و بر(مروان حكم) و (عمربن عثمان) و (يزيد) فرزند خود بخش كرده بود.
پس از (عمربن عبدالعزيز) ديگر باره (فدك ) را غصب كردند، (سفاح) رد كرد، ديگر باره غصب كردند و (مهدى) رد كرد، باز غصب كردند، (مأمون ) بر ايشان رد كرد، (ابوهلال) گفته كه پس از آن بازه مغضوب شد و (واثق) برگردانيد، ديگر باره غصب شد(65)، (منتصر) رد كرد، باز غصب شد، (معتمد) رد كرد، بازغصب شد، (معتضد) رد كرد، ديگر باره مغضوب شد و (راضى بالله )برگردانيد.
فقير گويد كه در احوال (مهتدى بالله) خليفه چهاردهم عباسى نوشته شده كه او نيز فدك را رد كرد از پس آنكه بعد از (منتصر) غصب شده بود، پس تا زمان (راضى بالله ) ده دفعه، (فدك) غصب شده و رد شده است.
منبع: وقایع الأیّام مرحوم شیخ عباس قمی